Biografia

Pianista, compositor i pedagog.


Ha estat cap del Departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya, (ESMUC) del 2001 al 2014.

Convidat pels principals festivals de jazz, ha col·laborat com a compositor, arranjador, director musical i intèrpret amb molts dels grans noms de la música clàssica, la “cançó”, el jazz i el rock, com Lluís Llach, Raimon, Maria del Mar Bonet, Pi de la Serra, Núria Feliu, Marina Rossell, Elèctrica Dharma, Joan Manuel Serrat, Labordeta, Lucrecia, Montserrat Caballé, Joan Pons, Pegasus, …i també amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya OBC, Orquestra del Teatre Lliure, Simfònica de les Illes Balears Ciutat de Palma, la Simfònica de Tenerife, Orquestra de Vila-seca, i l’Orquestra Nacional d’Andorra (ONCA).

Va iniciar-se professionalment el juny de 1970 amb el grup FUSIOON a Barcelona. Començava així una carrera de cinc anys que va consolidar el grup com a capdavanter del rock simfònic a l’Estat espanyol i, sens dubte, com la formació més lloada de les que ha donat el nostre país: Manel Camp, Santi Arisa, Martí Brunet i Jordi Camp.

La seva carrera en solitari va començar a partir de l’any 1984, amb els projectes Manel Camp Trio, el duet amb la pianista clàssica Ludovica Mosca, el duet amb el pianista de jazz Kitflus, l’Acústic Jazz Quintet, el Manel Camp Quartet, el duet amb Llibert Fortuny, i els espectacles Fades, Banda Sonora, Tornassol, Mozart en Jazz, Tangram, JZ Bach, Jazz Nadal, Ressorgir 2014, i molts d’altres.

L’any 1985 edita el seu primer disc a piano sol, Poesia secreta, començant una carrera personal que l’ha portat als festivals de jazz més importants.

Com a solista ha participat en nombrosos cicles de concerts i festivals internacionals.

També va prendre part al cicle Music for Spain 94, de Boston; va inaugurar la temporada de concerts de la Casa dels Artistes de Moscou l’any 96 i va portar la seva música a la Setmana Internacional de Conservatoris 2002 a Sant Petersburg.

Ha estat director musical de l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona i va crear el Taller de Música Moderna Esclat de Manresa, a més d’impartir cursos i seminaris arreu de l’Estat espanyol.

Té editats 40 discos i és autor d’una dotzena de bandes sonores.